Хасково

12 акта за месец съставиха от екоинспекцията в Хасково

12 акта за нарушения на екологичното законодателство са съставили през март от Регионалната инспекция по околната среда и водите в Хасково.

Най-много са констатираните нарушенията по Закона за водите, като съставените актове са пет. Три акта са съставени по Закона за биологичното разнообразие и по два за нарушения по Закона за опазване на околната среда и Закона за управление на отпадъците. Издадени са шест наказателни постановления на обща стойност 12 550 лв.

Извършени са 148 проверки на дейността на 139 обекта, работещи на територията на областите Хасково и Кърджали. В резултат на засиления контрол за спазване на екологичното законодателство са дадени 59 предписания за отстраняване на несъответствия със закона.

53 от проверките са във връзка с управление на отпадъците. След планови проверки на ВиК – Хасково относно канализационни системи на градовете Любимец, Харманли, Ивайловград и Симеоновград са съставени 4 акта по Закона за водите. Санкциите са за извършване на дейност без изградена градска пречиствателна станция за отпадни води.

Дадени са 6 предписания, от които 1 за опресняване на граничната маркировка на природна забележителност „Водопад Корудере“ и 5 за поставяне на информационно-указателни табели на вековни дървета в землищата на селата Изворово, Чобанка, Каснаково и Харманли. Съставени са 3 акта за реализация на инвестиционни предложения без проведени процедури по реда на Закона за биологичното разнообразие.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button