Хасково

Инвалидите паркират в синята зона с европейски карти

Синя зонаСпециални европейски карти ще раздава на инвалидите община Хасково за паркиране в синята зона. Предложението ще бъде гласувано на предстоящата сесия на местния парламент в края на юли. 

Причината за исканата промяна е, че синият стикер „инвалид“ се продава срещу стотинки в търговската мрежа и е предпоставка за злоупотреби, коментира пред Haskovo.info заместник – кметът Златомир Желев.

Ако докладната бъде приета, инвалидите ще получат безплатната карта по европейски образец след като представят необходимите документи в общината, сред които копие на експертизата то ТЕЛК, лична карта и актуална снимка.

В докладната е записано още, че картите за паркиране, обслужващи хора с увреждания, ще се издават за срок не повече от срока на експертизата на ТЕЛК.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
qnka
qnka
11.07.2012 14:49 14:49

Защо в статията не се споменава че инвалидите трябва да плащат и членски внос, за да имат право на такава карта!

Фалшификатор
Фалшификатор
11.07.2012 22:38 22:38

Чакам да се появят първите за да пусна фалшиви.

Анонимен
Анонимен
11.07.2012 23:28 23:28

А кой каза, че трбява да плащат членски внос и на кого да го плащат, нали имат решение от ТЕЛК?

Back to top button