Хасково

Една година ще санират училище „Никола Вапцаров“ в Хасково, децата в други две сгради

Започна санирането на основно училище „Никола Вапцаров“ в Хасково. Строително-монтажните работи трябва да приключат за 311 дни, съобщават от общината.

В училището ще бъдат изолирани всички стени, покривът, подовете. Ще бъдат подменени прозорците и вратите. Целта е да се постигне енергийна ефективност. Тя ще бъде допълнена и с автономна фотоволтаична централа за собствени нужди с икономии в годишното потребление от 563 MWh/y.

В сградата ще бъде изграден асансьор и ще бъдат поставени външна и вътрешни рампи, а всички помещения ще претърпят основен ремонт. Ще бъде облагородено и дворното пространство, което ще е подходящо за игри, спортни занятия и уроци по безопасност на движението.

РемонтУчениците от училището вече са преместени в сградата на Професионалната гимназия по транспорт и аграрни технологии, която носи същото име. 20-те деца от подготвителната група пък са в сградата на детска градина 19.

РемонтРемонтът, обновяването и модернизацията на ОУ „Н. Й. Вапцаров“ са на стойност 2 499 633 лв. На символичния старт на ремонта кметът Станислав Дечев припомни, че това е един от първите проекти, които общината печели по Националния план за възстановяване и устойчивост.

Паралелно е разработен и проект за изграждане на физкултурен салон на училището, който е на стойност 1 500 000 лева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Aнше
Aнше
11.04.2024 16:37 16:37

Bravo kmeta deto dava parata

Back to top button