Хасково

Деца от Дом „Асен Златаров“ на лятна театрална академия в Широка лъка

Дом Асен Златаров6 деца от хасковския дом „Асен Златаров“ участват в лятната театрална академия в село Широка лъка. Организатори са Фондацията за култура “Ден Гри“ и Университетът за изкуства в Утрехт, Холандия , подкрепени от община Смолян.

Целта на академията е с помощта на изразните средства на театъра – слово, музика и танц, да се допринася за личностното развитие и изграждането на трайни социални умения на деца, лишени от родителска грижа. 

Заедно със свои връстници от Пловдив, Панагюрище, Смолян и Широка лъка хасковските възпитаници участват в ателиета по музика и танци, йога и бойни изкуства, игри с маски и кукли, изработване на театрални декори и костюми. Техни ръководители са млади артисти от България, Германия и Дания.

Тема на на ежегодната лятна театрална академия са древните култури и страни. Фокус на сегашното 10-то издание е приказният свят и митология на Древен Египет и Северна Африка. На тази основа е изградена театралната сценка, която други 4 деца репетира т в Хасково.

Тази седмица те също заминават за заключителните тържества в Широка лъка, каза директорката на дом „Асен Златаров“ Невена Желязкова. В продължение на 3 дни красивото родопско село ще бъде сцена на колоритни и динамични спектакли, филми, изложби.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button