Регион

Разбиха нелегална фабрика за цигари в Узунджово

Разбита фабрика за цигариРазбита е нелегална фабрика за производство за цигари в хасковското село Узунджово. Това съобщиха на място министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов и главният секретар на министерството Калин Георгиев.

Фабриката се намира в бившия културен дом на летището, който е взет под наем преди половин година. Настоящият собственик Венцислав Николов коментира, че наемателите му обяснили, че ще опаковат хранителни стоки. Направили ремонт и започнали работа преди два – три месеца.

Разбита фабрика за цигариФабриката се следи от около 20 дни, каза Цветанов. Тя е била с капацитет 80 мастърбокса цигари на смяна. Работниците са водени с транспорт и връщани обратно, а някои оставали и да нощуват.

Във фабриката са открити 140 мастърбокса (1 400 000 къса цигари) и 4 тона тютюн. Има и генератор, с който са си произвеждали собствен ток, за да не личи по повишеното потребление какво се случва вътре.

По случая има и шестима задържани. Разпитват се наемателя и наемодателя. Открити са лиценз с фалшив подпис на министъра на финансите Симеон Дянков и фалшиви трудови договори. Част от оборудването е от хасковската цигарена фабрика. Тепърва предстои да се установява как тя е стигнала до Узунджово.

Вижте още във видео репортажа

 Разбита фабрика за цигари  Разбита фабрика за цигари

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Nik
Nik
11.07.2012 22:00 22:00

Всеки който не си плаща на когото трябва в тази държава е незаконен.Не са платили на Цветанов и Бойко и вече са незаконни.Докато им даваха куфарчета с пари бяха ок.

Анонимен
Анонимен
12.07.2012 9:10 9:10

Наближават избории…

Back to top button