Регион

Стягат празник на славянското единство в Ябълково

Ябълково14-ият празник на славянското единство в Ябълково е насрочен за събота. Всяка година там се тачи делото на тайния интернационален революционен комитет, в който участвали и чехи и поляци-строители на железницата на барон Хирш от Одрин до Белово.

Организатори са тамошното читалище „Христо Ботев“, кметството и община Димитровград, информира Александър Милушев, секретар на Славянското дружество в Хасково и председател на Областния читалищен съюз. 

В навечерието на 175-годишнината от рождението на Васил Левски цветя ще окичат паметника му. Слово ще произнесе Надежда Петрова, уредник в Националния музей „В.Левски“ в Карлово. От родния град на Апостола на свободата идва и фотоизложбата „Каквото сторих, сторих го за Отечеството“. В концертната програма участват формации от Карлово, Сопот, Димитровград и Ябълково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button