Хасково

Обрасло дере наводнява дворове и къщи в „Каменец“

ДеретоОбрасло от години дере се е превърнало в огромен проблем за живеещите в местността „Къс чешма“ във вилна зона „Каменец“ край Хасково. Те сигнализираха в Haskovo.info, че от години то не е чистено и през зимата наводнява имотите им, а през лятото е заплаха за здравето им.

Петър Гълъбов има вила в местността от 80-те години. Тогава дерето е било едва 4 метра и не е създавало проблеми. С годините обаче постепенно се е превърнало в река, обрасла с растителност.

През зимата водата наводнила къщата и двора му, както и съседните парцели и ниви. Съседите му се принудили да преместят стопанските си постройки на стотици метри, а всички насаждения били унищожени.

Дерето

Дерето

Дълги години никой не е идвал да чисти дерето. Преди време хората в местността разчистили дерето със собствени средства, но то отново е обрасло, а постройките са буквално залепени за него. Само една клечка в тези горещини е достатъчна, да изгори всичко наоколо, казва Петър.

Той и съседите му подали сигнал и в община Хасково. От там обясниха, че вече се работи по въпроса. В най-скоро време предстои специалисти да направят анализ как да бъде разчистено дерето. Ако се наложи, ще бъде обявена обществена поръчка, а ако се окаже, че не е нужно, ще го разчистим със собствени сили, обясни пресаташето на кметството Бояна Тодорова.

Ще бъде извършен анализ и на проблема с наводняването на имотите, за да се прецени дали ще са нужни други дейности освен окосяването на растителността, допълни тя.

Дерето

Петър Гълъбов показва докъде е стигала водата

Дерето

Къщата на Петър Гълъбов не се вижда от обраслата растителност

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Shefket
Shefket
12.07.2012 12:02 12:02

Znachi vodata i la.nata idvat ot klanicata i ot dvata brata pumaci deto za zagrabili obshtinskiq qzovir. Tez dvamata Ivan i Hranimir stroqt nezakonni postroiki i sa zagrabili qzovira. Kraino vreme e da se vzemat merki! Aman ot tarikati!

Шенол
Шенол
12.07.2012 15:16 15:16

Това което е писало момчето преди мен е самата истина! Много ла..a се стичат в дерето! Тези двамата пумаци са заграбили язовира под кланицата и на тоалетна са го направили! Няма ли строителен надзор в Хасково? Няма ли кмет? Колкото и да се чисти като има такива дето замърсяват никога няма да се реши проблема!

mmm
mmm
12.07.2012 16:15 16:15

tezi dvamata nesa pomaci,kato neznaete zashto pishete

Back to top button