Външни публикации

УХТ организира в Хасково среща на бизнеса и образованието

Защо завършилите Университета по хранителни технологии в Пловдив са толкова търсени специалисти във всички сфери на най-важната индустрия – хранително-вкусовата, ще дискутират на среща ученици от гимназии в Хасково и региона.

Тя ще се проведе на 16 април 2024 г. от 10 ч. в залата на Научно-техническия съюз в Хасково и с негово съдействие, съобщи гл. ас д-р Делян Господинов от катедра „Машини и апарати в хранително-вкусовата индустрия“ в УХТ. Срещата се провежда по негова инициатива и с помощта на колегите му от Технически факултет.

Поканените ученици са от ПГ по транспорт и аграрни технологии „Никола Вапцаров“, ПГ по механо и електротехника „Стойчо и Кица Марчеви“, ПГ по дървообработване и строителство „Цар Иван Асен II“, Природо-математическа гимназия „Акад. Боян Петканич“. Всички ученици и родители, които проявят интерес към срещата, са добре дошли, заяви Делян Господинов.

СрещаВ срещата ще се включат и водещи фирми от хранително-вкусовата промишленост в региона. Те ще запознаят учениците със стажантските програми, които предлагат, а също и с възможностите за професионална реализация след завършване на университета и за кариерно израстване. Това са ПИМ, Донидо, „Родина“, Хидропластформ и „Каменица“ АД в Хасково. В тях работят високо квалифицирани специалисти, завършили УХТ в Пловдив, част от които се очаква да вземат участие, за да споделят успешния си опит като експерти.

На нея ще бъде направена презентация на университета, която ще запознае присъстващите с възможностите за образование в бакалавърските и магистърските програми в УХТ, както и с пътищата за обучение по програма „Еразъм+“.

СрещаУХТ е единственото висше училище на Балканския полуостров, което подготвя кадри за всички сфери на хранително-вкусовата промишленост и туризма – инженери, технолози и икономисти. Много от тях са част от висшия мениджмънт на фирмите от бранша. Над 80% започват работа веднага след дипломирането си, а някои – още, докато са студенти.

Back to top button