Хасково

Хиляди чакат с години да бъдат прегледани от ТЕЛК

ТЕЛКХиляди хора чакат с години, за да бъдат освидетелствани от очна трудово-експертна лекарска комисия, така наречената ТЕЛК. Някои дори не доживяват деня, в който ще ги извикат на преглед.

През миналия месец в Регионалната здравна инспекция в Хасково са получени три оплаквания от пациенти. Сигналите са препратени към Пловдив. Проблемът е, че там се намира единствената такава комисия, която обслужва 6 области в Южна България. В нея работят само трима лекари, а други кандидати няма заради лошите условия и забраната докторите да работят на друго място в свободното си време.

Преди години е била разкрита комисия и в Стара Загора, която да поеме част от пациентите, но тя е работила едва два месеца.

С предимство за освидетелстване се викат младите хора и тези, които се изпращат от Националния осигурителен институт. Така пенсионерите например чакат с години, а някои дори умират, преди да бъдат прегледани от ТЕЛК.

Още за проблема вижте във видео репортажа

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button