Хасково

Глоби за съдебния лекар и директор на болница по дело за убийство

Подсъдимият50 лева глоба отнесе съдебният лекар д-р Христо Еленски за неявяването си на днешното дело за убийството на Дарина Братоева, чиито тленни останки бяха намерени в края на 2010 година в кладенец в Любимец. 

Д-р Еленски трябваше днес да представи съдебно-медицинската експертиза, но тъй като ползва платен годишен отпуск за периода 9-13 юли не се яви в съдебната зала. Това обаче според петочленния съдебен състав се оказа недостатъчно основателна причина, заради което медикът ще бъде санкциониран.

За днешното заседание трябваше да бъде изготвена и тройната съдебно-психична и психологична експертиза. Заключението по нея бе възложено на Психиатричната болница в Пазарджик. Директорът й обаче д-р Дора Атанасова изпратила писмо до Окръжен съд – Хасково, в което казва, че като ръководител на лечебното заведение нямала правомощия да определя вещи лица, които да направят експретизата, а и подчинените й не желаели да участват в съдебни производство. Според съдът обаче директорът не може да отказва да извърши разпореждания на съда, за което й бе наложена глоба в размер на 200 лева.

Липсата на двете експертизи бе достатъчно основание съдът да отложи делото за септември. Все пак бяха разпитани трима свидетели. За следващото заседание ще бъде издирен и Ангел Ангелов – момчето, което е извадило тленните останки на убитата Дарина Братоева от кладенеца.

Подсъдим по делото е Благо Ставрев, който през 2008-ма година е умъртвил съпругата си Дарина Братоева и е хвърлил тялото й в кладенеца в дворното място на семейството на ул. „Софроний Врачански“, в близост до циганската махала в Любимец.

Благой и Дарина имат момиченце, което е вече на 8 години. Тя се представлява в съда от служебния адвокат Таня Димитрова, която на предишното съдебно заседание поиска 100 000 лева кръвнина за убийството на Дарина.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button