Хасково

Аптеки фалират, МЗ хвърляло прах в очите на хората

Фалирала аптекаЗа година в област Хасково затвориха врати две аптеки, още три са на ръба на оцеляването и преди началото на зимния сезон и те ще прекратят дейността си. Тревожната статистика съобщи за Haskovo.info председателят на Сдружението на фармацевтите в града Янка Петева – Табакова. Тя допълни, че фармацевтите в Хасково остават в стачна готовност до понеделник и ако няма напредък в преговорите с правителството ще излязат на протест на 17 юли в столицата.

„Надявахме се вчера да се постигне съгласие между здравното министерство и Българския фармацевтичен съюз и затова не сме съгласували какъв процент от фармацевтите в региона ще тръгнат за София„, обясни Янка Петева – Табакова.

Основната причина за протеста на фармацевтите е исканото от Министерството на здравеопазването намаление с 2% на надценката върху лекарствените продукти. Според аптекарите намалението на надценките няма да се отрази чувствително на потребителите, но ще има много тежки последици върху бизнеса им. „Става въпрос за 18 стотинки на 10 лева„, коментира Янка Петева – Табакова.

„Хвърлят прах в очите на хората. Лекарствата са скъпи защото въведоха референта схема, според която заводът производител не си обосновава цената на лекарствата, а я сравнява с производители в ЕС и си избира най-ниската цена. Тя обаче на нашия пазар съсипва хората“, каза още председателят на Сдружението на фармацевтите в Хасково. 

„Това е безумие, защото като се разбие системата хората в огромни региони ще бъдат лишени от лекарства„, заключи Янка Петева – Табакова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
иванов
иванов
13.07.2012 17:43 17:43

…аптеките са много и без това-някои продължават да бъдат в гаражи….

БНРП-БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛСОЦИАЛИ
БНРП-БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛСОЦИАЛИ
14.07.2012 10:12 10:12

СТАТИСТИКАТА НЕ Е САМО ЗА АПТЕКИТЕ,А И ЗА ВСИЧКИ МАГАЗИНИ.НЕ МОЖЕ В УМИРАЩА И ОБЕЗЛЮДЯВАЩА СЕ ОБЩИНА ДА КИПИ ТЪРГОВИЯ.ЕДИНСТВЕНИЯ ОБОРОТ ПРАВЯТ ОБРЕДНИТЕ ДОМОВЕ,КОИТО ИМАТ НАЙ ГОЛЯМА КЛИЕНТЕЛА ОТ СМЪРТНИЦИ.ТОВА Е КАРТИНКАТА,КОЛКОТО И ДАЕ ЗЛОВЕЩА.ТЪПИЯ НАРОД НЕ ИЗБИРА ПРАВИЛНИТЕ ХОРА ОТ ТЯХНАТА ЧЕРГА ЗА ДА ПРОМЕНЯТ НЕЩАТА,А САМО КОРУМПИРАНИ И ДОЛНИ ЛИЧНОСТИ,КОИТО ЩЕ ГИ ДОВЪРШАТ.ТЪПИЯ НАРОД Е ГЛУХ И СЛЯП ЗА ИСТИНАТА И ВЯРВА САМО НА ЛЪЖАТА И НА ПОЧЕРПКАТА ПО ВРЕМЕ НА ИЗБОРИ.ТЯ И САМАТА ПОЧЕРПКА Е ОТ КРАДЕНИТЕ МИЛИАРДИ ОТ СЪЩИЯ ТЪП НАРОД,НО ТОЙ НЕ СЕ СВИНИ И НЯМА ДОСТОЙНСТВОТО ДА Я ОТКАЖЕ И ДА УДАРИ ЮМРУК ПО МАСАТА.НАРОД КОЙТО САМ СЕ ОТКАЗВА ОТ ЗАВИДНОТО СИ ДОСТОЙНО МИНАЛО И Е ЗАМЕНИЛ ЦЕННОСТИ,ЗА КОИТО ДРУГИТЕ НАРОДИ СА МУ ЗАВИЖДАЛИ,А СЕ Е ПРЕВЪРНАЛ В БЛЮДОЛИЗЕЦ,ПОДМАЗВАЧ И ИЗМЕКЯР ИМА САМО ЕДНО БЪДЕЩЕ-ГРОБИЩАТА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

iliyaz
iliyaz
14.07.2012 14:34 14:34

4e to kakvi pak apteki ima v BG i Haskovo,vsi4ko e boklutsi,po dobre ako vi zaboli glava ili korem piyte otset savsem malko kolkoto kafena lajitsa i moje da se opravite no savsem malko,otkoloto pari za apteki egatti i mafiotskite prahove palni sas kakvo li ne,to v BG po golemata 4ast ot horata sa tolkova tapi i grozni 4e ot liji i izmami sa im pogrozneli litsata,elate i vijte horata v evropa ili v TR koyato vi e kimsiya,tapi i skapani balgari a se hvalite s kakvo li ne,no hvalbata vi e samo pomejdu vi,a kato izlezete v evropa izvan BG ste edni mu6muli ni6to pove4e,ne proizvejda ni6to balgarina osven obiknovennite vi vafli te i te ve4e ne var6at,are 4upka balgari

Back to top button