Хасково

Съдът решава дали да прати Митко от Гарваново в психиатрия

Митко от ГарвановоДимитър Генов или както голяма част от хасковлии го знаят – Митко от Гарваново може да бъде настанен принудително в специализирана клиника за психично болни. Това стана ясно в районния съд днес.

Миналата година през ноември Митко от Гарваново и негов приятел, който също бил с психични отклонения, отишли в Първомай. Двамата позвънили и съобщили, че в сградата на местната администрация има поставена бомба. Разследващите установили извършителите и ги задържали.

Двамата били призовани като подсъдими по наказателно дело в Първомайския съд. Назначената експертиза на двамата подсъдими заключила, че заради психични заболявания „телефонните терористи“ не могат да носят наказателна отговорност. Делото било прекратено, а срещу двамата мъже по местоживеене били образувани частни наказателни дела с цел настаняването им в специализирани институции. 

Днес Митко бе разпитан, но тъй като вещите лица, изготвили психиатричната експертиза не се явиха, решение по делото нямаше. По думите на гарвановеца приятелят му бил вече настанен в болницата в Раднево.

Какво ще решат магистратите за Митко ще стане ясно на следващото заседание по делото на 19 юли.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
HelloHieno
HelloHieno
14.07.2012 19:37 19:37

Nedeite we molim vi ne vkarvaite MITITO v ludnista!!!! Koi 6e se obajda na 112 za bombi

Back to top button