Хасково

Адвокат на задържаните в цеха за цигари: Гърмят само бушоните

ЗадържанитеТрима от шестимата задържани в разкритата нелегална фабрика за цигари в село Узунджово остават за постоянно в ареста. Това реши Хасковският районен съд.

Срещу Генко Русков, Йордан Лавков и Стефан Христов са повдигнати обвинения за държане на акцизни стоки в големи количества. Става въпрос за 62 000 кутии цигари и 4 тона нарязан тютюн, които са открити в цеха. Прокуратурата поиска задържане само на тримата, а останалите трима работници от фабриката, които са от Пловдив, са привлечени за свидетели в разследването.

Задържаните

Пламен Бахчеванов

Според прокурор Пламен Бахчеванов стойността на цигарите и тютюна е 410 000 лева. Отделно от това са нанесени щети на държавата за неплатени акцизи. Той поиска най-тежката мярка за тримата с мотива, че могат да се укрият и да извършат ново престъпление.

Генко Русков, който беше посочен от вътрешния министър Цветанов за наемател на помещението, често пътувал в чужбина. Имал и предишни условни присъди. Останалите двама всъщност били пазачи на сградата.

Адвокатът на тримата Георги Зарчев определи искането на прокуратурата като разказ с елементи на съчинение и поиска от съда да освободи клиентите му срещу парична гаранция.

Задържаните

Георги Зарчев

Според Зарчев повдигането на обвинения само срещу тези трима от задържаните не е логично и е извършено по географски признак, тъй като са от Хасково, а останалите от Пловдив.

Той допълни, че това, което се случва е „гърмене на бушони, а големите играчи отдавна ги няма“ и заяви, че искането на най-тежките мерки е заради големия медиен шум и изказванията на министри по случая.

Обвиненията срещу тримата задържани предвиждат наказание между 2 и 8 години лишаване от свобода.

Вижте още във видео репортажа

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
15.07.2012 0:57 0:57

Точно бушони са тия. просто работници и нищо повече. даже ида са знаели какво става едва ли те са прибирали парсата от производството. а пък големия бос ще си остане неизвестен и ще си направи нова фабрика

гоооост
гоооост
15.07.2012 7:33 7:33

Точно това са обикновени работници и ще изгърмят заради босчето което ще си направи нова фабрика в друго село и ще продължи да си продава цигарките и да пълни разни Гербаджийски гушки докато пак не се появи Ц.Ц и не затвори уж фабрика.Ей тоз медиен фурор нормално е наближават избори и китките си дигат рейтинга иначе може да станат опозиция и тогава ще им излезнат на яве лайната които са изсрали

Back to top button