Хасково

Не взеха решение за инвестиционната програма на ВиК, ремонтите продължават

Общото събрание на Асоциацията по ВиК не взе решение за инвестиционната програма на водното дружество за 2024 г., годишния отчет за дейността, изпълнението на бюджета и новия бюджет на Асоциацията.

Причината беше, че 68.65% от присъстващите общини гласуваха „За“ дневния ред, а 31.35% – „Против“, а за вземане на решение са необходими 3/4, или 75%. Против беше единствено Община Хасково, след решение на общинския съвет.

Haskovo.info припомня, че преди седмица заседанието не се проведе заради липса на кворум. Днес такъв имаше, тъй като присъстваха 79.71% от имащите право на глас.

Областна администрацияУправителят на ВиК – Хасково Божидар Желязков коментира след заседанието, че след този изход на нещата от водното дружество продължават да си изпълняват инвестиционната програма, защото тя е изготвена на база договор с Асоциацията от 2016 г. и е до 2030 г.

За пръв път през миналата година са преизпълнени заложените инвестиции от 1.3 млн. лв., като са вложени собствени средства в размер на 1.8 млн. лв. Това се дължало на доброто финансово състояние на дружеството, повишената събираемост, увеличените приходи, намалените загуби на вода. За нужните многомилионни инвестиции от ВиК кандидатстват пред Оперативна програма „Околна среда“.

Областна администрацияПрез тази година са заложени 1 201 000 лева инвестиции, като амбицията е отново да бъдат преизпълнени. Днес в симеоновградското село Дряново е започнала подмяната на над 1 км. водопровод, през следващата седмица ще се почистват кладенци в община Харманли, предстои подмяна и на около 2 км. водопровод в Димитровградско, днес и утре се подменя водопровод в хасковския квартал „Бадема“.

Междувременно от ВиК обявиха, че търсят инженерни кадри.

Липса на кворум провали заседание на водната асоциация, ВиК е заложило 1.2 млн. лв. за ремонти

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Рилски
Рилски
17.04.2024 14:33 14:33

ДОКАТО ВиК СЕ УПРАВЛЯВА ОТ НЕКАДЪРНИЦИ И ПЕНСИОНЕРИ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ОТПУСКАТ НИКАКАВИ СРЕДСТВА

Смътоноте
Смътоноте
17.04.2024 18:34 18:34

Толкова на печалба, пък ятотоцелия град тече???? Нищо не се прави за качеството на водата само думи, думи. Идва лятото и пак ще пълним туби.Угас!

Анонимен
Анонимен
17.04.2024 19:03 19:03

А ВиК-то на Болярово какво стана? Канализация, тръбопровод нещо?

Back to top button