Регион

Затвориха баничарница, пак глоби за кашкавал на пътя

Баничка, илюстрацияБаничарница в Харманли без регистрация са затворили инспекторите от Областната дирекция по безопасност на храните, съобщи за Haskovo.info изпълняващият длъжността началник отдел „Контрол на храните“ Мартин Александров.

Обектът е проверен миналата седмица. Собственикът му ще отнесе глоба от 1 000 до 3 000 лева.
Затворени заради същото нарушение са и три хранителни магазина в Хасково, Свиленград и Тополовград. 

И тази седмица двама магистрални търговци, които продават кашкавал без необходимата маркировка, са станали обект на санкция от страна на инспекторите. Те ще олекнат между 500 и 1 000 лева.

Стоки с изтекъл срок на годност са открити при проверки на два магазина в Хасково и Харманли. Инспекторите са съставили и акт на харманлийска мелница заради неизпълнени предписания. Глобен е и магазин в Тополовград заради неспазване на добра хигиена.

През изминалата седмица служителите на Областната дирекция по безопасност на храните са извършили 131 проверки. Връчили са 23 предписания и са съставили 10 акта.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

7 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
dimitar peev
dimitar peev
17.07.2012 14:02 14:02

bani4arnicata v harmanli zatvorena ok,a TAQ V DIMITROVGRAD,NA ZELEN4UKOVIA PAZAR,S/U J,P GARATA,ZA6TO NE E ZATVORENA,NE OTGOVARQ NA IZISKVANIATA,LIPSVAT DOKUMENTI A `FUNKCIONIRA ZA6TO?ZAVISI KOI E SOBSTVENIKA NALI.

emilia jivkova
emilia jivkova
17.07.2012 14:42 14:42

az beh na opajka za zakuski v dimitrovgradskata,za koqto spodeli g-n Peev,doidoha im na proverka,nikakvi dokumenti nqmaha,razre6itelno i o6te ne6to be6e no zatvoriha i ne se 4u,no o6te raboti,maistora e edin ciganin,koito pravi 4udesni zakuski,i poznava6e proverqva6tite,dade im 4*50leva podkup,pone 3ma videhme kak se pla6ta v bg pri proverka.

Valentina
Valentina
23.07.2012 12:39 12:39

Споменавате за три затворени магазина в Хасково заради нередности – назовете ги кои са!

Valentina
Valentina
23.07.2012 12:40 12:40

Споменавате за три затворени магазина в Хасково поради нередености, назовете ги кои са.

FENGARI76
FENGARI76
26.07.2012 22:40 22:40

az sum maistora na bani4arnicata v dimitrovgrad ne sum ciganin purvo i vtoro bani4arnicata ima nujnite dokumenti da raboti taka 4e komentarite vi sa glupavi :)) razre6itelnoto e pred o4ite vi

димчо
димчо
29.07.2012 5:07 5:07

майстора е ,рода, с директора на Агенцията по храните.Това е бившия н-к отдел на ДВСК Хасково,най – корумпирания служител от ветеринарите в региона с присъда за корупция и далавери.Той си е от Димитровград,но винаги праща верните си гавази-инспекторите от агенцията да му прибират рушеветите. Та сметката е ясна -2-ма инспектори по 50 лв.и 300 лв. за шефа. Със същата цел не се обявяват официално магазините -нарушители,за да могат да се цакат за парички.Там глобите са по големи,но и парсите са по големи,та защо да се изпуска такъв златен момент.Малко остава до края на управлението на ГЕРБ, та нали трябва да си оправдаят доверието което им е гласувала партията при назначаването им.

ЗДРАВКО
ЗДРАВКО
31.07.2012 8:52 8:52

То да е само Директора на Агенцията замесен с далаверите , ще е китка.В Хасковския регион е изградена цяла мафиотска структура от крадливи инспектори оглавени от алчни началници.Н-к на КХ е без необходимия ценз и стаж,който е необходим за да се заеме този пост,но уви в Б-я всичко може щом си от ГЕРБ.Аз съм собственик на бистро.Във връзка с преструктурирането на ХЕЙ И ДВСК трябваше да ни преиздадат и то служебно разрешителните който имахме и ни бяха издадени на скоро от действащите институции.В един момент се оказа че се изисква ХАСЕП.В бистрото предлагам само аламинути на скара от готови транжирани месни продукти,които само пека на скарата и ги предлагам на клиентите.По тази логика трудва да изискват ХАСЕП и от павилиони и скари по пазари и панаири.Учудих се много на новото изискване и попитах къде мога да ги направя.Санитарната инспекторка ДАНИЕЛА услужливо ми даде номер на някаква фирма.При разговор с фирмата ги попитах за цената на услугата.Поискаха ми 500 лв за ХАСЕП и 300 лв за ДТПХП.Не се съгласих,но веднага ми се предложи друга оферта от 300 лв за всичко. Съгласих се.След като си платих ми ги доставиха.В интерес на истината от всички напечатани 10-15 листа само на първия лист бе вярно ,понеже бяха преписани данните за фирмата от фирмената регистрация.До ден днешен и така никой не ги е поискал дори да ги види а камо ли дали ги водя.Така че има си организирана престъпна мрежа от държавни рекитьори които събират пари на власт имащите.Предполагам има и много други ужилени колеги ,но всички си траят и си мълчат,плащат си,само и само лошите инспектори да не им съипят мизерния бизнес.Но така е като няма икон.полиция,данъчни и др.отговорни институцци.

Back to top button