Хасково

Учители от гимназията по транспорт на обучение в Полша

Десет учители от хасковската Професионална гимназия по транспорт и аграрни технологии „Н. Й. Вапцаров“ се включиха в обучение в Полша.

Преподавателите са от различни направления – природни науки, чуждоезикова подготовка и професионална подготовка. Обучението е по програма Еразъм+ и се проведе през първата половина на април.

Те преминаха два тренинг курса – „Дигитални компетентности и ИКТ за учители“ и „Междукултурни компетентности в образованието“. Обучението беше с продължителност две седмици и беше проведено от ментори в столицата Варшава и в град Краков, допълват от гимназията.

ОбучениеМеждувременно преподавателите посетиха различни училища в градовете Бялисток, Ломжа, Люблин и Фирлей. Там те се запознаха с разнообразни иновативни методи на обучение, обмениха опит и практики, прилагани в полските училища. По време на срещите се създаде основа за нови партньорства в областта на училищното образование и бъдещо сътрудничество по програмата. След приключване на проекта всеки от учителите трябва да състави личен план за прилагане на нови подходи, техники и иновации в своята област.

ОбучениеХасковлии посетиха известни исторически обекти и се запознаха с живота и културата в Полша. Учителите бяха възхитени от аристократичната красота на старата столица Краков, от двореца „Виланов“ във Варшава и други музеи и културни обекти.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button