Хасково

Пенсионерка дава пенсионер на прокурор, иска извинение от кмета

ПенсионеритеЧленовете на Обединения съюз на пенсионерите в Хасково с председател Атанаска Митева обявиха днес, че са дали на прокурор Илия Илиев, който преди дни инициира създаването на нова пенсионерска структура. Той бил използвал фалшив документ, че е избран за председател на съюза. 

На пресконференция Митева обясни, че Илиев е предоставил празен лист на ръководството и ги помолил да се подпишат на него, а той щял да пише искане до кмета за отпускане на субсидия на обединението ми в размер на 3 000 лева. На въпрос защо са се подписали на празен лист пенсионерите отговориха „Имахме му доверие“.

От Обединения съюз на пенсионерите изразиха възмущението си от тиражираните слухове в обществото, че общината била отпускала досега по 7 000 лева субсидия на структурата им и не се знаело къде отиват парите и как се отчитат. Думите бяха поставени в устата на градоначалника Георги Иванов, въпреки че самите те не бяха сигурни, че той ги е казвал. Все пак те поискаха от кмета публично извинение за това, че на обществото се внушава, че ръководството на Обединения съюз на пенсионерите присвоява средства.

Атанаска Митева уточни, че съюзът никога не е получавал такава субсидия. За 2007, 2008 и 2009 година гласуваните пари са били по 2 000 лева, а за 2010 и 2011 – по 3 000 лева.

Въпреки че не е пенсионер на срещата се появи и бившият общински съветник Емил Георгиев. Той не бил получил всичките си хонорари като общински съветник през миналия мандат и щял да ги дари на пенсионерите, когато ги вземе.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button