Хасково

Метачка почти си построи незаконна къща въпреки проверка

КъщатаСтроителството в ромската махала на Хасково продължава да кипи с пълна пара, въпреки проверката, която общината направи преди три седмици по сигнал.

Николина Ангелова бе започнала да строи незаконна къщичка на общински терен на метри зад гаражите на живеещите на ул. „Акация“ 5.

Тогава служители от общината констатираха нарушението и й съставиха акт. Според него в 7-дневен срок метачката от фирма „Титан“ трябваше да спре започнатия строеж.

Къщата

Така изглеждаше строежът на 27 юни

Проверката ни установи, че 20 дни по-късно не само че строежът не е спрян, а къщурката е почти готова. Остава само да се направи покривът и жената може да се нанесе да живее там.

Както Haskovo.info писа, в къщата на Николина живеели двамата й синове, снахите и внуците и вече нямало място за нея. Жената чакала дълги години да й дадат общинско жилище, но тъй като не получила нищо от администрацията, взема нещата в свои ръце. Строителството се осъществява с кал и събрани тухли от тук от там, твърди „собственичката“.

От Община Хасково заявиха, че преписката за незаконното строителство в ромската махала е изпратена в РДНСК, от където трябва да вземат мерки. Шефката на структурата Анна Джурова не бе открита за коментар.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

7 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
18.07.2012 16:02 16:02

Ще строи не ами ще строи! С тази тромави институции така ще е!

doni
doni
18.07.2012 16:35 16:35

dokoga 6te gi tarpime tiq cigani aaaaaaaaaaaa,se 6te sa s privilegii.Q im pratete bagera.

Анонимен
Анонимен
18.07.2012 17:51 17:51

Ако аз тръгна да вдигам такава барака, ще ми я бутнат веднага особено след като са я проверявали. или пък като се зашуми за разни вили по язовирите, а тука РДНСКто къде е???

....
....
19.07.2012 9:05 9:05

те трябва да съборят всички къщи от циганската махала,защото всички те са незаконни….. но няма кой…

v.stoyanov
v.stoyanov
19.07.2012 9:25 9:25

ами елате и снимайте днес как съседа на николина си разширява къщата.И пак нищо няма да се случи зощото са цигани и са важни гласоподаватели.

Анонимен
Анонимен
19.07.2012 9:48 9:48

За съжаление е така!

Комшията на Къщичките...
Комшията на Къщичките...
19.07.2012 22:35 22:35

Айде някой да се задейства вече и да ги праща там, от където са дошли! Писна ми да се множат, да строят и с всеки ден да става все по лошо… Точно тия са ми под прозореца и от тях нито ношем може да се спи, нито сутрин! За един месец се построи къчата на тая Николина, а от двете й страни се разшириха дръстично още 2 „къщи“. Е има ли закони и ако има, кого обслужват?
Мой приятел си поиска от общината място за гаражна клетка, но му отоворили, че неможело…. За едните може, а за други неможе защо?
Защото кмета си ги доведе точно тия от Чирпан, за да са му сигурни гласове и за нищо на света няма да ги махне! Да, ама някой ден може да стане като с „цар Киро“….

Благодаря на Haskovo.info, че дава гласност на това!

Back to top button