Хасково

Собственик на ракиен казан ще чисти крайпътен канал от джибри

Ракиеният казанСобственикът на ракиения казан срещу гарата ще трябва да почисти крайпътен канал от джибри. Предписанието му бе връчено днес от инспектори от РИОСВ – Хасково, които направиха проверка по сигнал на граждани.

Ракиеният казан в местността Бозулука край гарата работел от 20 години и никога е нямал проблеми със съседите, разказа собственикът му Васил Атанасов. До тази година, когато живеещи наблизо алармираха, че сливи и костилки се изливат в крайпътния канал и се вливат в дерето, от където се разнасяла непоносима миризма.

Ракиеният казан

Собственикът (вдясно)

„Миришат тоалетните. Джибрите не миришат. Те са минали през казан. Това е изварена манджа. Манджа може ли да мирише?“, заяви собственикът на ракиения казан.

Инспекторите от Регионалната екоинспекция обаче установиха, че наистина в крайпътния канал има изварени сливи и костилки. Те предписаха на Васил Атанасов в срок от 1 седмица да премахне отложените продукти от изваряването на плодовете от ракията.

Има три лопати сливи и костилки, ще ги изчистя“, обеща собственикът на казана. В противен случай го грози глоба от 2 000 до 20 000 лева, уточниха от екоинспекцията. 

Васил Атанасов се сдоби и с второ предписание, което е безсрочно – да се почиства редовно помещението за отпадъците от изваряването на ракията и решетките, за да не се допуска ново замърсяване.

Ракиеният казан

Отпадъците в канала

Ракиеният казан

Инспектор от РИОСВ проверява помещението за отпъдаци

Ракиеният казан Ракиеният казан

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

8 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
живущ на близо
живущ на близо
18.07.2012 17:50 17:50

В живота не винаги е само събиране,понякога има и изваждане.Никой не е против бизнеса на никой.нека да печели,не 5 а, 50….но никой не е длъжен да му мирише джибрите на открит канал.ако му толкова сладка тази МАНДЖА да си я яде.А не да я пуска на пътя и да МУ вони на цял квартал.ЩЕ ИМА ОЩЕ ПО-ВЕЧЕ ОПЛАКВАНИЯ,ЧЕ И НА ПО- ГОРНИ ИНСПЕКЦИИ.АКО ОЩЕ ПРОДЪЛЖАВА ДА СИ ПУСКА ДЖИБРИТЕ НА КАНАЛА.

Анонимен
Анонимен
18.07.2012 17:53 17:53

Тоя тип казани трябва да са извън града в запустели местности или промишлени зони, за да нне тровят хората. Всеки иска да си свари домашна ракия, но не трябва да е близо до място, където живеят хора. Същото е и с животните. До преди няколко години масово се гледаха прасета и овце в града. Напоследък по-рядко виждам, ама сигурно има още много миризливи животни

ГОСТ
ГОСТ
18.07.2012 18:06 18:06

браво на тези инспекции които са взели отношение по въпроса с този ракиен казан.този идиот.Васил-казанджията..от 20 години тормози хората там на близо.Нито вода им пуска нито им дава да дишат чист въздух, да не говорим за пушека.най накрая си е намерил майстора.такива като него които пускат преварена манджа на пътя в тази криза,НАПРАВО ДА ГИ ЗАТВОРЯТ.хората хляб немогат да намерят,той манджа пуска в канала.

гадно
гадно
18.07.2012 18:17 18:17

БОЖЕЕЕ….наистина ли има толкова тъпи хора да търпят такава миризма,там където живеят.ДЪРЖАВАТА КЪДЕ Е ???защо си плащат хората данъци?нима и там е замесен и подкупен пак и КМЕТА??УЖАСсссс…оплачете се хора.с правото си сте.ако ше си прави ракиен казан да излиза извън населено място.където няма да пречи на никой.

sadet bekir
sadet bekir
18.07.2012 21:24 21:24

KAKBO E TOBA?XAOC…

Анонимен
Анонимен
18.07.2012 22:31 22:31

KAK MOJE TAKOVA BEZOBRAZIE,TAKAVA MRISOTIYA.TAKAVA MIZERIYA.AZ SIM PROTIV…VONI…OT SELO SME BETER.TRYABVA DA SE NAPRAVI NESTO.I NIE SME HORA…JIVOTNITE JIVEYAT PO HUBAVO OT NAS…KMETA KIDE E???DA POMISLI I ZA NAS MALKO…PLASTAME NA RAVNO DANICI.ISKAME JIVOT I NIE…

123
123
23.01.2013 17:24 17:24

Към живущ наблизо;гост;sadet bekir

Първо, когато е направен този казан вас още ви е нямало там,защото тогава там не беше квартал за живеене, а беше бозалък.Второ,този,който те е подучил да говориш така той да си затвори казана – този същия – колегата на Васил „идиота“.Ти ако си много богат да си купуваш всякаква храна има хора, които искат да си отгледат и кокошки и прасе и агне.Затова са отишли да живеят на вилата си.На вас като не ви харесва си идете на село.

123
123
23.01.2013 17:27 17:27

Пропуснах, идете си на село където имате асфалт,осветление, канализация и отлична инфрастуктура

Back to top button