Хасково

Новата РИК – Хасково взе първите си решения

Новата Районна избирателна комисия в Хасково проведе днес първото си заседание. Тя отново се помещава в спортна зала „Дружба“.

Haskovo.info припомня, че РИК беше назначена вчера от ЦИК, след като партиите не постигнаха съгласие на консултациите в областната администрация. Председател на 13-членната комисия е Добромир Якимов, заместник-председатели са Антония Делчева, Десислава Костова, Люба Спасова и Десислава Филипова-Рангелова. Секретар е Лейла Елмаз, а членове са Гергана Бояджиева, Гергана Грозева, Петя Бостанджиева-Китин, Тонка Апостолова, Атанас Димитров, Биргюл Мустафа, Гергана Демирева.

РИК разгледа стандартните 5 точки за първото си заседание – определяне на адрес, телефон за контакти и приемно време, правила за номерацията, място и начин на обявяването на решенията, определяне на реда за маркиране на печатите, срок за подаване на документи за регистрация на инициативни комитети за народни представители от 9:30 часа на 22 април до 17 часа на 29 април, краен срок за регистрация на кандидатските листи на партии, коалиции и независими кандидати за участие в изборите за народни представители на 9 юни до 17 часа на 7 май.

РИК
Добромир Якимов

Якимов коментира пред Haskovo.info, че очаква по-тежки избори, защото са 2 в 1 с различни правила и срокове, които ще са в 11 общини. Той се надява отново ЦИК да разпореди да не се сборуват данните от машинното и хартиеното гласуване, а това да става в изчислителния пункт, за да се избегнат грешки. Ще има обучения на членовете на СИК, където ще се акцентира да не се допускат нарушения и грешки при броенето.

Добромир Якимов отново ще е председател на РИК – Хасково

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ЕКС ченге
ЕКС ченге
26.04.2024 20:15 20:15

Защо изборите за Об.СЪВЕТ в Х-во са КАСИРАНИ…?
Кой носи отговорност за това и ще се потърси ли такава?
Или – плащай народе за ИЗРОДИТЕ …

Back to top button