Хасково

Шепа хасковлии почетоха Левски, в Димитровград – специална програма

Васил ЛевскиЕдва шепа хасковлии, членове на ПП „Национален фронт за спасение на България“ (партията на СКАТ) почетоха 175-годишнина от рождението на Васил Левски.

Те поднесоха цветя пред паметника на Апостола в двора на едноименното училище. Нито една институция в областния град не се сети да отбележи годишнината от рождението на Васил Левски. Може би защото по традиция с поднасяне на венци и цветя почитаме датата 19 февруари. Тогава е учебно време и възпитаниците на едноименното школо също могат да отдадат почит на патрона си.

Васил ЛевскиЗа сметка на това в Димитровград пък бе организирано специално тържество. В близост до едноименното училище, под звуците на любими на Дякона народни песни,  община Димитровград представи пред гражданите  фотодокументална изложба на карловския Национален музей „Васил Левски“.  

С кратка музикално-поетична програма хора на учителките към пенсионерски клуб „Наука“ поздрави присъстващите на празника гости. Кметът Иво Димов, заместникът му Светослав Стойков, председателят на общински съвет Стефан Димитров, общественици и политици и граждани поднесоха венци и цветя пред паметника на Левски.

За Васил Левски и връзката му с Хасково можете да прочетете тук

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
18.07.2012 17:55 17:55

Аз пък не съм съгласен, че трябва на всяка цена да се поднасят цветя и да се почитат историческите личности като се ходи на паметниците им.

Анонимен
Анонимен
18.07.2012 18:42 18:42

КАТО СЕ ВГЛЕДАМ,КОИ СА ОТИШЛИ НА ПОКЛОНЕНИЕ НА ВЕЛИКИЯ БЪЛГАРИН СА САМО КОМУНИСТИ,КОИТО СЕ ОПИТВАТ ДА ИЗПЪКНАТ,КАТО СВИНСКИ ТЪ….ЦИ.

Back to top button