Хасково

Окончателно: Хванатите в цигарената фабрика остават в ареста

Тримата задържаниТримата хасковлии, които бяха задържани след разкриването на нелегалната фабрика за цигари в село Узунджово, остават в ареста. Решението е на Хасковския окръжен съд и е окончателно.

Магистратите приеха, че мотивите на Районния съд от събота са основателни и съществува реална опасност тримата да препятстват последващо разследване по делото.

Зад решетките остават предполагаемият наемател на сградата Генко Русков и пазачите Йордан Лавков и Стефан Христов. На тях са им повдигнати обвинения за държане на акцизни стоки в големи количества. За това нарушение законът предвижда от 2 до 8 години лишаване от свобода.

Тримата задържаниАдвокатът на тримата Георги Зарчев поиска те да бъдат освободени срещу парична гаранция. Той представи удостоверение, че Георги Русков има две малки деца, за които трябва да се грижи. Съдът прие и като доказателство 5 експертизи и клинична диагноза, че съпругата на Стефан Христов страда от тежко онкологично заболяване и няма кой да се грижи за нея.

Зарчев заяви, че на всички им е ясно, че подсъдимите няма да се укрият или да попречат на по-нататъшно разследване. Според него тежките мерки спрямо неговите подзащитни се дължат на „медийния шум и рекламната акция на полицията“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button