Регион

Села по трасето на интерконектора Гърция-България получават парично дарение

Общините Хасково и Димитровград ще получат безвъзмездно средства от независимия преносен оператор на природен газ „Ай Си Джи Би“.

Компанията прави дарение от 305 442 лeва, които трябва да отидат за села по трасето на интерконектора Гърция-България. Инициативата е част от дългосрочния ангажимент на преносния оператор към подпомагане на общностите и опазване на околната среда в местностите по трасето на газопровода Гърция – България.

Даренията се отпускат целево, като всяко населено място може да вземе отделно решение за какво да бъдат вложени съответните средства. Вече има постъпили заявки за усвояване на суми за закупуване на земеделска техника, на спортни уреди и оформяне на площадки, за подпомагане на местни спортни отбори, както и за материали за ремонтиране на храмове.

Парични средства ще получат и села в района на Стара Загора, Кърджали, а също Комотини, Гърция, където преминава интерконекторът с дължина 182 км.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Дикси
Дикси
25.04.2024 8:53 8:53

Кои са тези села?? Ала-бала – да им бяха асфалтирали улиците, не да хвьрлят прах в очите с тези площадки.

Back to top button