Хасково

47 трудови злополуки с четирима загинали за година в Хасковско

47 трудови злополуки с четирима загинали са станали през последната година в Хасковска област, съобщиха от НОИ на заседание на Областния съвет по труд.

От КНСБ посочиха, че ще отпуснат стипендия на деца на загинал при трудова злополука.

През миналата година от Инспекцията по труда са извършили 1 274 проверки в Хасковска област, като 95 са в строителството. Констатирани са 6 338 нарушения. Съставени са 321 акта и са приложени 6 188 принудителни административни мерки. 107 са нарушенията за работа без трудов договор.

Заседание55 са сигналите към Инспекцията по труда през 2023 г. за работа при високи температури. По-голямата част са от работници, които се трудят на закрито.

ЗаседаниеОбластният управител Гинка Райчева откри заседанието с коментар, че отговорност за избягване на трудовите злополуки имат както работниците, а така също и работодателите. Тя отчете, че в национален мащаб се увеличават злополуките с мъже и общо на всички инциденти с 5%.

ЗаседаниеСлед заседанието участниците почетоха паметта на загиналите при трудови злополуки с поднасяне на цветя на паметната плоча пред НАП. На 28 април се отбелязва Световния ден за безопасност и здраве при работа.

Заседание

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button