Хасково

МБАЛ – Хасково ще възстановява над 5 000 лева на касата след проверка

МБАЛ Хасково5 365 лева е сумата, която МБАЛ – Хасково трябва да възстанови на Здравната каса. Това сочат резултатите от проверката, направена в лечебното заведение миналия месец.

Специалистите са проверявали медицинската документация на пациентите по време на хоспитализацията. Установено е, че историята на заболяването на 7 пациента, които в момента на проверката са били на болнично лечение, не са отразени състояние на болния, назначена терапия и проведени консултации за два или повече дни. Този пропуск лишава областната болница от 7 клинични пътеки по 420 лева или общо 2 940 лева.

Хирургично отделение няма да получи 1 189 лева за лечението на двама пациенти. За първия в Историята на заболяването нямало описана анамнеза, обективно състояние и лечебно- диагностичен план, а при втория нямало декурзуси след 05.06.2012г.

Нарушение при попълване на документацията е открита и в Неврологичното отделение. Там в документацията на пациент не е вписано състоянието му по скалата за оценка на коми по Glasgow-Liege от началото на престоя в лечебното заведение. На друг пък не бил отразен вида на приема, приемна диагноза, МКБ код на приемната диагноза, дата на приема и номер на История на заболяването. Тук Здравната каса няма да изплати две пътеки на обща стойност 1 236 лева.

Болницата ще бъде санкционирана и за 10 истории на заболяването на пациенти, изписани в деня на проверката, за които липсват предоперативни епикризи. Глобата е между 200 и 500 лева за всяко нарушение.

Миналия месец са проверени и останалите лечебни заведения в област Хасково. При тях няма констатирани нарушения, става ясно от доклада на НЗОК.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button