Хасково

Риск от пожари в региона, не палете отпадъци и сухи треви

Пожар, архивИзключително повишен риск по отношение на пожарната опасност за област Хасково прогнозират от Националния институт по метеорология и хидрология при БАН. Очаква се умерен вятър, който е изключително опасен за бързото развитие на големи и сложни пожари, предупреждават от Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението“.

В тази връзка се умоляват гражданите да преустановят паленето на отпадъци и сухи треви в  населените и извън населени места и да не хвърлят незагасени цигари. 

От пожарната препоръчват да не се извършват ремонтни работи по газопрoводи, електропроводи и други комуникации и съоръжения, преминаващи през земеделски земи с узрели посеви и горски масиви. Изключения се допускат само при аварии и природни бедствия, след съгласуване с пожарната. 

Всеки, който забележи пожар може да сигнализира на спешния телефон 112 или директно в оперативния център на Областното управление на пожарната на телефон 038/629 112 като  съобщи точното място на пожара, какво гори и какво е застрашено.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
пожарогасители- ремонт
пожарогасители- ремонт
15.09.2014 11:05 11:05

За тези пожари, които изникват от паленето а суха трева се говори постоянно особено дойде ли този сух сезон, но никой не го изпълнява всеки си казва, че на него не може да се случи и седи и гледа как гори , дори в близост до къщата, а не се усеща , че при един силен вятър пламъка може да достигне нещо по запалимо и от там да няма спиране и докато е реагира не се знае какви последствия ще има от една човешка небрежност и глупост.Може би ако се следи по внимателно и се глобяват хората всичко ще бъде съвсем по различно.Благодаря ви за статията.

Back to top button