Хасково

Съдът: Не се налага принудително лечение на Митко от Гарваново

Митко от ГарвановоНе се налага Митко от Гарваново да бъде лекуван принудително в психиатрия, реши днес Хасковският районен съд.

Haskovo.info припомня, че срещу 43-годишният гарвановец бе образувано дело по искане на Районна прокуратура – Първомай. Миналата година на 9 септември Митко и негов приятел позвънили на тел. 112 и съобщили, че в сградата на община Първомай има поставена бомба. В рамките на образуваното досъдебно производство по случая е била направена тройна съдебно-психиатрична експертиза, според която Митко от Гарваново е невменяем. Последвало прекратяване на производството и препоръка 43-годишният мъж да бъде настанен в психиатрия за принудително лечение.

Днес пред съда бе представена психиатрична експертиза, изготвена от д-р Йордан Михайлов. Според него Митко от Гарваново страда от психично заболяване отдавна и състоянието му е необратимо. От септември миналата година до сега е лежал доброволно в Центъра за психично здраве в Хасково два пъти.

В момента е видимо спокоен, контактен и приема добре назначеното му медикаментозно лечение. Д-р Йордан Михайлов все пак препоръча Митко от Гарваново да бъде настанен за месец в лечебното заведение. Съдия Мартин Кючуков обаче реши, че това не е необходимо.

Решението подлежи на обжалване в 7-дневен срок пред Окръжен съд – Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button