Любопитно

Организират „Диво училище“ в Хасково

Образователна програма „Диво училище“ започва Фондация „По-диви Родопи“.

Тя ще запознае деца и младежи на възраст 12 – 17 години от областите Хасково и Кърджали с концепцията за завръщането на дивите видове в естествените им местообитания, като пример за опазване и възстановяване на биоразнообразието в полза на хората и природата.

Програмата ще популяризира подхода на възприемане на алтернативни, иновативни, предприемачески методи и неговия принос за успешното възстановяване на естествените хранителни вериги и процеси, характерни за богатата природа на региона на Източните Родопи, както и за съвместното безконфликтно съществуване на човек и дива природа.

Целта на инициативата е въвличане на младите хора в дейностите по възстановяване и опазване на природата и нейните обитатели в Източни Родопи. Предстои провеждане на 3 двудневни образователни събития в Източни Родопи, които ще бъдат насочени към ученици. Те ще се базират на разнообразни начини за ангажиране на младежите чрез интерактивни практически занимания на терен.

Най-активните участници ще бъдат поканени да се включат като ментори в организирания от Фондацията образователен лагер през втората половина на октомври, провеждан по традиция, в емблематичните места в Родопите – района на Маджарово или язовир „Студен кладенец“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button