Хасково

ВиК Хасково ще съди областната болница за задълженията й

Проблеми между МБАЛ и ВиКМБАЛ – Хасково е най-големият длъжник на ВиК, съобщи днес директорът на водното дружество инж. Петко Стойчев. Лечебното заведение дължало близо 180 000 лева.
Тази година от болницата са направени три плащания – едното на 27 януари от 14 000 лева и още две по 1 000 лева през юли – това е на фона на месечна сметка от 15 000 лева, обясни Стойчев.

В тази връзка от ВиК изпратили на 13-ти този месец писмо до МБАЛ – Хасково с молба за погасяване на задълженията. Ако те не бъдат изплатени, от водното дружество имали право да прекратят споразумението си с болницата, да прекъснат водоподаването или да започнат процедура по принудително събиране на задълженията. 

Никога няма да им спрем водата. Все пак има морал в цялата тази работа„, успокои инж. Стойчев. Той бе категоричен, че ВиК – Хасково ще си потърси парите по съдебен път.

След като получили предупреждението, от болницата започнали да изпращат писма, че искат среща и че им е нарушено водоподаването. Вчера пък водата в АГО, Нервно отделение и Физиотерапия спряла съвсем.

В 9:30 часа ВиК започнали да оправят авария на главен водопровод заради спукана муфа. В 12:00 часа, когато пуснали водоподаването се появил нов проблем – друга спукана муфа. Водата отново била спряна, а водоподаването било възстановено в 17:00 часа.

Ние никога не спираме водата на болницата на 100%. Отваряме други кранове, за да може лечебното заведение да има вода макар и с намалено налягане. Не знам защо вчера се случи така“, недоумяваше началникът на район Хасково към ВиК инж. Иванко Милушев. Той бе категоричен, че когато има авария задължително уведомяват болницата.

Проблеми между МБАЛ и ВиКАко се бяха обадили да кажат, че водата е спряла, щяхме да развием още малко крановете„, обясни той. Такова обаждане от ВиК твърдят, че не са получили. Директорът на болницата д-р Славчо Близнаков пък заяви, че неговите служители са уведомили водното дружество на телефоните, посочени на сайта на ВиК. От там не предприели нищо и затова са позвънили на областния управител Ирена Узунова, която съдействала от пожарната да снабдят с вода АГ отделението.

Не може с лека ръка да се занесе вода в болницата. Обеззаразена ли е. Може да им карат зараза. Къде е РЗИ и къде сме ние. Защо никой не ни е уведомил?“, попита Стойчев. Оказа се, че от болницата са уведомили ВиК с две писма. Едното била изпратено вчера сутринта, а другото следобед. За получаването им дори в лечебното заведение разполагали с разписка.

Според Петко Стойчев при проблем с водоподаването болницата трябва да има и резервоар, който да поеме нуждите на лечебното заведение в рамките на 2 дни. Оказа се обаче, че такъв в АГО няма. Затова вчера служителите са носели водата от пожарната кола в туби, но дали съдовете им са били дезинфекцирани, както е по Наредба никой не може да каже.

Проблеми между МБАЛ и ВиКД-р Близнаков увери, че тази вода не била ползвана за нищо друго освен за миене на тоалетни. „По-добре е да имаме някаква вода, отколкото да нямаме никаква“, коментира той. Той опроверга и информацията от ВиК за плащанията, които са направили тази година за погасяване на задълженията. Според медикът МБАЛ – Хасково е погасило един път 14000 лева и три пъти по 1000 лева. 

Д-р Близнаков твърди още, че лечебното заведение е получило двойна сметка за вода през февруари. В тази връзка екипи на ВиК – Хасково днес отидоха и смениха водомера с нова. Старият щели да го изпратят в лаборатория, за да бъде замерен и да се установи дали отчита вярно, изразходената от болинцата вода.

Цялата тази сага според инж. Петко Стойчев е с цел МБАЛ – Хасково да не си плати задълженията. „Аз не твърдя, че сумата, която дължим няма да бъде платена. Просто сме забавили две плащания. Съжалявам, че се вдигна толкова шум„, коментира на свой ред д-р Близнаков.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

9 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
AAAAAAAAAAAAA
AAAAAAAAAAAAA
25.07.2012 12:46 12:46

А БЕ ТОЯ ПИЯНИЯ НАЧАЛНИК НА ВИК,ПО КАКВО Е ИНЖЕНЕР!

Анонимен
Анонимен
25.07.2012 15:23 15:23

Ей, тия от ГРОБ ще се изядат един друг! Малийййййй страшна работа!

Анонимен
Анонимен
25.07.2012 15:34 15:34

Вътрешнопартийни дрязги са на път да съсипят и водата, и болницата – аз така го разбирам

наблюдател
наблюдател
25.07.2012 16:39 16:39

Явно вече съвсем нямат пари за заплати и се чудят какво да правят. ВиК е пред фалит и виновен е Стойчев. Интересно дали поне този път ще си понесе който трябва отговорността или пак ще излезне сух 🙂

grob
grob
25.07.2012 18:28 18:28

Е така е ВИК няма пари а за да ходят на почивки в по 4 звездни хотели имат лично сам ставал свидетел на банкет на ВИК на фантазия как шефа им им нарачва бутилки със скапо уиски и мезета от настапано как ходят на сбирки по морето каде е прок*ратурата да види каде е комисията по енергийно и водно регулиране каде е НАП ама нали са ГЕРБ всички само панаири за замазване на очите

...
...
25.07.2012 18:44 18:44
...
...
25.07.2012 18:46 18:46

Аре няма ли да го уволнят тоя олигофрен вече – поне една хубава новина да има. То не бяха подписки, не бяха чудесии, ВиК-то фалира, тоя седи. Кой толкова го пази?! Аман от наредени шопари некадърни!

ВИК ВИЦ
ВИК ВИЦ
28.07.2012 1:23 1:23

ЕЙ НА ТОВА СЕ ВИКА КАТО ДЕТСКА ГРАДИНА! МНОГО МУФИ МНОГО КРАНОВЕ! МИЛУШЕВ ПЪК НЕ ЗНАЕЛ КАК СТАНАЛО ТАКА! ТОЗИ КОГА ЛИ Е ЗНАЕЛ!ЩОМ ПОСЕГНАХА НА БОЛНИЦАТА ПО ТОЗИ БРУТАЛЕН НАЧИН – МНОГО СА Я ЗАКЪСАЛИ ВИК!ЕХ ПЕТКО ЕХ СТОЙЧЕВ -НЯМА НИЩО ОБЩО СЪС ПРОДАЖБА НА КОЛИ! С ВЪПРОСНИЯ РЕЗЕРВОАР ИСКАШ ДА ПРЕХВЪРЛИШ ТОПКАТА ,НО ЗАКОНОВО НЕ Е ТАКА /ПРОЧЕТИ ПОНЕ НАРЕДБТА ЗА ПРОЕКТИРАНЕ/
Г-Н БЛИЗНАКОВ ВЪЗХИЩАВАМ СЕ ОТ ВАШАТА УПОРИТОС! САМО ТАКА – ЗАЩИТАВАЙКИ СВОЯ ЕКИП И ПОВЕРЕНАТА ВИ БОЛНИЦА ВИЕ ЩЕ ИМАТЕ УСПЕХ ! ПОЖЕЛАВАМ ВИ ДА НАПРАВИТЕ ОТ НАШАТА БОЛНИЦА ЕДНА МОДЕРНА ЕВРОПЕЙСКА БОЛНИЦА!

счетоводител
счетоводител
07.07.2018 10:38 10:38

Няма закони в тази държава , за най големия крадец в историята на ВиКА – Хасково

Back to top button