Любопитно

Хасковски имена присъстват в нов сборник в Чикаго

Сборникът „Хоризонти“ беше представен в културния център „Българика“ в Чикаго. В него участват хасковлиите Калина Томова и Костадин Жеков.

Изданието е съвместен проект на Лигата на българските писатели в САЩ и по света и български художници зад граница. Посветен е на 120 г. от установяването на дипломатически отношения между България и САЩ. Книгата съдържа творби на 30 български писатели и на 30 български художници, всички живеещи сега в Америка.

Водещата Калина Томова се обърна към присъстващите почитатели на изкуството, автори и гости, със затрогващи думи. Нейни творби и на Костадин Жеков са публикувани и в поредицата сборници „Любословие“ в Чикаго, припомня Haskovo.info.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Калина Томова
Калина Томова
29.04.2024 17:42 17:42

Сърдечна благодарност за споделената информация относно сборника „Хоризонти“, беше приятна изненада. Книгата наистина е хубава – текстовете, картините. И представянето й в Чикаго мина вълнуващо.
В момента съм в Хасково, до края на май. Ако с нещо мога да съм полезна, пишете ми.
Успех на екипа на „Haskovo info“ и на съгражданите ни, където и да се намират по света!

Back to top button