Хасково

Николай Илиев показа съвременна модерна техника на танцьорите от „Тангра“

балет ТанграДвучасов майсторски клас изнесе днес Николай Илиев на танцьорите от хасковския балет „Тангра“. Той представи на младите таланти съвременната модерна техника Хортън

Николай Илиев е възпитаник на хореографа Дорина Инджова. През 2004-та година, когато „Тангра“ представя за първи път България на Световното първенство в Германия, Николай Илиев става девети при мъжете. По-късно той завършва балетна школа в Ню Йорк. Изучава и пантомима и танцов театър в НАТФИЗ. Бил е солист на балет „Арабеск“. Преподавал е в Националното балетно училище. Балетистът е носител на златни медали от конкурси в Киев, Виена и Сеул.

Работил е със световноизвестни хореографи като Клод Брумаршон,Тони Пауъл, Джудит Джеймисън. Танцувал е в Балета на италианския град Виченца, а сега е солист в операта на Шлисвиг Ландес Театър в немския град Фленсбург.

Класовете му в „Тангра“ са вече традиция. Всяка година, когато балетистът си идва в родния Хасково, той очарова танцьорите на Дорина Инджова с техника и стил. Младите таланти бяха повече от доволни от наученото. Те бяха категорични, че наученото ще им бъде от полза за развитието им като танцьори и с нетърпение очакват следващата си среща Николай Илиев.

балет Тангра балет Тангра
балет Тангра балет Тангра

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button