Хасково

Близо 200 деца на дежурна градина, климатизират забавачките

Деца198 деца от Хасково ще посещават двете дежурни детски градини пред август в града, съобщи за Haskovo.info главният експерт „Детски градини“ в общината Петронка Ганашева.

В ОДЗ 22 „Звънче“ ще очакват 86 малчугани като 22 от тях ще бъдат разпределени в яслени групи. През август ще работи сградата на детското заведение на ул. „Буря“.

Другата дежурна градина е ОДЗ №15 в кв. „Орфей„. По списък тя трябва да бъде посещавана от 112 деца. 32 от тях са на възраст до 3 години.

За престоя на децата в градината родителите ще трябва да платят постоянната такса от 10 лева през първата седмица на август, а всеки ден престой на детето в забавачката ще струва по 2 лева, което е с около 20 стотинки повече от реалната стойност. Ще се събира обаче кръглата сума, за да се избегне непрекъснато връщане на стотинки, обясни главният експерт „Детски градини“. В края на престоя на детето в дежурната градината ще бъде направено изравняване на парите и  така родителите няма да бъдат ощетени, увери Ганашева. 

За удобството на децата двете дежурни градини в момента се климатизират. Това ще бъде направено и в останалите забавачки в града през август.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Стефанка
Стефанка
26.07.2012 18:50 18:50

Как така Петронка Ганашева определи таксата в детските градини ,нали има Наредба на общинския съвет където това е регламентирано,аз ли нещо не разбирам или света се обърка съвсем,и как така не се връщат стотинки,това пазар ли е,нещо не разбирам

Back to top button