Любопитно

Изследване: Доброволчеството развива предприемачески умения в учениците

Младежи на възраст между 15 и 19 г. от Димитровград бяха включени в научно изследване на доброволчеството като фактор за промяна.

То бе осъществено от Националния алианс за работа с доброволци и компанията „Индъстри Уоч“, която наблюдава общата икономическа динамика, политическите рискове и бизнес средата в България, за да предложи основа за по-добри решения. Партньори са Софийският университет „Св. Климент Охридски“ и фондациите „Кардо“, Словакия и „Долче“, Италия.

Проучването показва, че съществува значима връзка между активното участие в доброволчески инициативи и положителното личностно развитие на учениците, които придобиват предприемачески умения и нагласи. Включването в доброволчески кампании, дори за кратък период от време, показва сериозен потенциал за промяна на модела на поведение на младите хора.

Подобно изследване, което обхвана 7 селища, се прави за първи път у нас, твърдят организаторите

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button