Регион

Контрабандни бижута за близо 900 хил.лв. продаде НАП

БижутаЗлатни и сребърни бижута, конфискувани на митница Свиленград, продаде от началото на годината досега НАП Пловдив за близо 900 000 лева. Украшенията бяха пласирани в пет различни търга, последният от които беше вчера. В него предложените 27 килограма сребърни накити и още 2 килограма златни бяха изкупени за почти 121 000 лева от пловдивска фирма, специализирана в ювелирството. 

Общо 76,5 килограма сребърни украшения и 19,4 килограма златни успя да реализира през тази година отдел „Продажби“ в пловдивската приходна агенция. Освен тях НАП Пловдив продаде и 3,7 килограма синтетични камъни за декорация. 

Изделията от благородни метали, независимо от вида им – обеци, гривни, пръстени, колиета, ръкавели, са най-лесно продаваемата стока, показва практиката от досега организираните продажби. 

БижутаОбикновено това са бижута, отнети в полза на държавата след пресечени опити за контрабанден внос в страната, като в повечето случаи контрабандата е спирана на граничен пункт Капитан Андреево край Свиленград. 

Отново „свиленградско“ е среброто – рекордно като количество, което в момента подготвя за оценка и последваща продажба НАП Пловдив. Става дума за 226 килограма, което е най-голямото досега количество накити, обявявани в един търг от тукашната дирекция. Те ще бъдат предложени на кандидат-купувачите в началото на месец септември.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button