Хасково

Направиха първа копка на Центъра за високи постижения в ПГДС

Започна изграждането на Центъра за високи постижения в ПГДС „Цар Иван Асен II“ в Хасково.

Финансирането на стойност 3 437 025 лева е по Националния план за възстановяване и устойчивост. Близо половината от средствата са за оборудване и обзавеждане.

Директорът Маргарита Топалова припомни, че преди близо година гимназията беше поставена на едно от първите места при оценяването от МОН и беше определена сред 28-те професионални гимназии в страната, в които да бъдат изградени центрове за високи постижения. „Центърът ще даде по-висок капацитет на гимназията. Идеята се възприе много добре и от нашия партньор Община Хасково“, посочи Топалова, която благодари за подкрепата.

ПГДСЦелта на проекта е осигуряване на модерна и високотехнологична материална база. Тя ще даде възможност за съвременно обучение по професионална подготовка в училищното образование, чрез нова съвременна инфраструктура, лаборатории и работилници. Идеята е да се постигне пригодност към пазара на труда.

ПГДСВ Центъра за високи постижения ще има работилница по мебелно производство, лаборатория по геодезия, лаборатория за изпитване на строителни материали, кабинет за ученици от графичен и интериорен дизайн, кабинети за гимназисти от системно програмиране с най-съвременни технологии. Предвидени са още голяма зала за обучение, презентации конференции, представителни изяви, административен кабинет, учителска стая, помещение за архив. За всяко професионално направление е предвидено подходящо учебно обзавеждане, допълни Топалова.

ПГДСВодосвет за здраве и успехи на начинанието отслужи отец Златко. Сред официалните лица бяха областният управител Гинка Райчева, заместник-кметът Мария Вълчева, началникът на РУО – Хасково Силвия Касабова и шефът на строителната фирма Михаил Александров.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button