Регион

Задържаха последен модел мерцедес на ГКПП Капитан Андреево

МерцедесътПоследен модел Мерцедес с английска регистрация са задържали гранични полицаи на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от МВР.

Колата, шофирана от 23-годишен английски гражданин от арабски произход, пристигнала на пунка вчера. В нея пътувал и 22-годишен мъж.  При извършване на паспортната проверка граничният полицай се усъмнил в редовността на предоставения регистрационен талон. Автомобилът бил отклонен за контрол на втора линия. Изготвената експертна справка установила, че документът е фалшив.

Чрез дирекция „Международно оперативно сътрудничество“ е осъществена връзка с Интерпол Лондон. Последвало уведомление на британските власти – двамата мъже не са законните собственици на мерцедеса, а шофьорът е познат на правоохранителните органи. Автомобилът е взет на лизинг от фирма и вероятно се касае за лизингова измама. Обикновено купувачът плаща няколко вноски, след това колата се откарва най-често в страни от арабския свят, а след около месец купувачът я обявява за открадната.

Мерцедесът и шофьорът са задържани в ГПУ-Свиленград. Работата по случая продължава.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button