Регион

Връчиха ключовете за първите 10 къщи в Бисер

Връчването на ключоветеКлючовете за първите 10 нови къщи в харманлийското село Бисер бяха връчени днес на собствениците им.

„Три месеца на огромен труд и огромна отговорност – не само на строителите, но и на доброволците на БЧК, и на правителството, предшестват това събитие. То стана възможно, защото българският народ отново отвори сърцето си и показа съпричастност и готовност за помощ“ – с тези думи председателят на БЧК Христо Григоров се обърна към събралите се на церемонията за връчване на ключовете на 10 новоизградени къщи в с. Бисер. 

„Когато споделяхме тежките мигове след наводнението, имахме една надежда  – селото да продължи да живее. Това означаваше да положим максимални усилия и да възстановим домовете на хората, заяви вътрешният министър Цветан Цветанов. 

Строителството в Бисер продължава. Нови 20 къщи се строят момента с парите на всички българи, събрани по време на от благотворителните кампании.

Първата завършена къща в селото бе на семейство Еленка и Васил Васеви.

Наред с къщите в село Бисер бе възстановена и 100-годишната църква, в която тази сутрин старозагорският митрополит Галактион отслужи водосвет.

Връчването на ключовете Връчването на ключовете
Връчването на ключовете Връчването на ключовете

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button