Хасково

5 машини и 50 военнослужещи се включиха в гасенето на огъня в Тополовградско

Пожарът50 военнослужещи с 5 тежки машини се включиха тази сутрин в гасенето на пожара в землището на тополовградските села Българска поляна, Орлов дол и Хлябово и старозагорското село Главан, съобщи за Haskovo.info инспектор Пламен Петков от Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Към наличната вчера техника –  15 пожарни автомобила, 4 водоноски и 2 булдозера се присъединиха още 2 коли от Кърджали и по една от Бургас и Пловдив.

И днес духа силен вятър, който в комбинация с пресечения терен, затруднява гасенето на огъня. 

ПожарътКакто Haskovo.info вече писа пожарът обхвана над 3000 дка гори и лесонепригодни площи в Сакар планина. За локализиране на пожара цяла нощ тежките машини прокопаваха просеки

Няма опасност за населението. Най-близкото село е на около 4 км от пожара. Все пак са взети мерки и институциите имат готовност да евакуират населението при нужда. 

Припомняме, че пожарът лумна вчера около 14:40 часа. Той бе причинен от пламнал трактор по време на работа на полето.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button