Хасково

НАП запорира сметките на 716 земеделски производители от областта

Земеделци965 регистрирани земеделски производители от Хасковска област с непогасени публични вземания проверява НАП, съобщават от Приходната агенция.

Поводът е изискването към производителите да нямат данъчни или осигурителни задължения, за да им бъдат изплатени субсидии по определени програми от Държавен фонд „Земеделие“. 

Проверяваните 965 лица от областта дължат към бюджета общо 548 000 лева, са установили публичните изпълнители от НАП в Хасково. 20 от тях са ги погасили веднага след получаването на покана за доброволно изпълнение. Внесената, след получаване на предупредителни писма от НАП сума е в размер на 2 445 лева. При 716 от производителите се е наложило запориране на банкови сметки, в резултат на което са платени още 66 000 лева. 

Хасковско е един от регионите с най-много земеделски производители. На тях, а и на всички граждани и фирми, които имат данъчни или осигурителни задължения, НАП препоръчва да се обръщат своевременно към офиса на приходната администрация според постоянния си адрес, така че да се избягва налагането на мерки за принудително събиране като запор на заплата или банкова сметка, обезпечаване на имущество и други.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
27.07.2012 15:22 15:22

ХАСКОВО Е НОМЕР ЕДНО В МЕНТЕ ЗЕМЕДЕЛЦИ УРЕДЕНИ ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА СУБСИДИИ

Стефан Георгиев
Стефан Георгиев
29.07.2012 0:59 0:59

Ами да знаете само колко много са на брой в Община Харманли и в колко банкови клонове имат тлъсти сметки,а също така и в Кипърски банки си имат сметки,имат също и Агенции за изкупуване на земеделска земя от бедни собственици,притежават и имоти край морето. А Красимир Стефанов – шефа на НАП в България – финансира и инвестира в Харманли на брат си фотоволтаична станция на площ 160 дка.

Back to top button