Хасково

Санират сградата на община Ивайловград със 76 хиляди евро

ИвайловградБлизо 76 хиляди евро ще получи община Ивайловград за саниране на сградата на администрацията. Договорът за одобрения проект бе връчен от премиера Бойко Борисов, министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев и здравния министър Десислава Атанасова.

Предвижда се подмяна на дограмата по фасадата, топлинно изолиране на външните стени, на покрива и на пода и въвеждане на система за автоматично регулиране  на отоплителната инсталация. Прилагането на тези мерки ще доведе до спестяване на разходи за електрическа и топлинна енергия. 

В списъка на резервните проекти е и този за саниране на сградата на СОУ „Христо Ботев“. С него община Ивайловград кандидатства по същата схема за финансиране от близо 134 хиляди евро. Стойността на проекта за училището включва както основната сграда, така и топлата връзка към физкултурния салон и самия салон.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button