Регион

Потвърдиха ареста за шофьора на камиона с 402 кг. хероин в матраците

64-годишният турски водач Хюсейн Хайр окончателно остава в ареста по обвинение в контрабандата на рекордните 402.720 кг. хероин на стойност 16 727 377 лева.

Пловдивският апелативен съд е потвърдил определението на Окръжен съд – Хасково, с което мъжът беше задържан под стража.

Haskovo.info припомня, че дрогата беше открита при рентгенова проверка на ГКПП „Капитан Андреево“ на 17 април. Тя беше скрита в 156 спални матрака в 618 полиетиленови пакета с лентова форма.

ХероинСлед поставянето на лентовидните пакети с хероина, матраците са зашити и са опаковани фабрично в найлонови пликове. Според показанията на митническите служители, шевът и опаковането са изпълнени така, че да не пораждат съмнения за нарушена фабрична изработка и опаковка.

Камионът е натоварен в Иран, като дрогата не е засечена при преминаването му през Азербайджан и на турската граница, където цялата стока е била разтоварена и проверена. Хероинът е трябвало да стигне до румънската столица Букурещ.

ХероинПред хасковския съд Хайр заяви, че е жертва. Според неговия адвокат той не е знаел какво има в матраците.

Апелативните съдии са отхвърлили искането на адвоката на обвиняемия за промяна на взетата мярка в парична гаранция. Мотивите за това са твърде ранния етап на разследване на случая и необходимостта от даване на време на органите на досъдебното производство да извършат необходимите процесуално-следствени действия за установяване на обективната истина.

ХероинСпоред българския Наказателен кодекс за престъплението се предвижда лишаване от свобода от 15 до 20 години и глоба от 200 000 до 300 000 лева. От тежестта на санкцията произтича опасността от извършване на престъпление и укриване. Тъй като обвиняемият е чужд гражданин и няма адрес в България, при по-лека мярка той би могъл да замине в Турция или в друга държава и да не бъде открит за евентуалния съдебен процес, допълват от пловдивския съд, който го оставя в ареста, а определението му не подлежи на обжалване и протест.

Извадиха рекордните 402 кг. хероин от спални матраци

Тирът с хероин за 17 млн. лв. е пътувал за Румъния

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button