Регион

Хеликоптер ще се включи в гасенето на пламъците в Тополовградско

ПожарътДва хеликоптера ще се включат в гасенето на големия пожар в Тополовградско, съобщи за Haskovo.info областният управител на Хасково Ирена Узунова. 

Машините ще бъдат предоставени от военното министерство по искане на Узунова и старозакорския й колега Недялко Недялков. Причината е, че пламъците са преминали от другия край на една от прокопаните снощи просеки. Хеликоптерите ще черпят вода от близък водоизточник, уточни Узунова. 

Пожарът, който е на границата на Хасковска и Старозагорска области, гори над 24 часа. Причината да не може да бъде локализиран е силният вятър и пресеченият терен.

До този момент за изгорели над 3500 дка гора и лесонепригодни площи. В гасенето на пламъците са се включили 300 пожарникари, военни, горски и доброволци и 60 машини.

Няма опасност за населението. Институциите имат готовност да евакуират хора ако това се наложи. Мобилни екипи от Стара Загора пък следят за качеството на въздуха.

Пожарът тръгна от запалил се трактор по време на работа на полето. Сигнал за инцидента бе подаден около 13:30 часа вчера.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button