Регион

Пожарът в Тополовградско – локализиран

ПожарътПожарът в Сакар планина между Хасковска и Старозагорска област вече е овладян и няма опасност от разрастване му. Работата обаче ще продължи и през нощта и в следващите дни. На мястото остават стотици огнеборци, лесничени и доброволци.

За разлика от вчера, в гасенето днес не се наложи използването на хеликоптери. Овладяването на стихията се дължи на 30-те километра просеки, които бяха направени в гората от верижни машини. Именно те са помогнали огънят да бъде задържан в рамките на 3 500 декара и да не се разпространи към близките села.

Веднага след изтеглянето на тежките машини ще бъде отворен за движение пътят Голямата звезда – Главан, който беше затворен преди три дни. Резултатите от изследването на въздуха в района на пожара са добри. Мобилната станция е отчела единствено превишение на нормата фини прахови частици, съобщават от РИОСВ – Стара Загора.

Превишението от 3 пъти на средноденонощната нормата, е в резултат на пожара, а като допълнителен фактор е влиянието на интензивния трафик на автомобили, преминаващи покрай станцията за контрол на въздуха.

Работата на мобилната станция за контрол на въздуха в селото ще продължи до потушаването на пожара.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button