Регион

Големият пожар в Сакар планина е напълно ликвидиран

ПожарътТежката ситуация в Сакар е приключена, съобщи за Haskovo.info началникът на Областното управление „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Хасково комисар Николай Вълчев.

От 17 часа вчера няма нови огнища и пламъци по периферията пожара. В 10 часа днес е започнало изтеглянето на огнеборците от мястото. Там обаче ще останат да патрулират служители на горските стопанства с високопроходими автомобили, които да реагират ако огънят се възобнови, уточни Вълчев.

ПожарътОгромният пожар пламна в четвъртък следобед от искра от трактор на полето. Три дни над 300 пожарникари, горски, доброволци и военни с повече от 60 машини гасиха огъня между областите Хасково и Стара Загора. С тежки машини от Мини Марица Изток бяха направени над 30 километра просеки в гората, които помогнаха огънят да бъде ограничен.

Пожарът унищожи над 3 500 декара гора, храсти и треви. Заради задушливия дим на място беше изпратена мобилна станция, която да изследва въздуха. Показанията са добри. Отчетено е превишаване на нормата за фини прахови частици, но според екоинспекцията в Стара Загора това се дължи не само на пожара, а и на интензивния трафик на автомобили.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button