Хасково

Баба чака 2 часа за рентген, няма кой да докара лаборантката

Спешното отделение2 часа чака 65-годишна хасковлийка за рентгенова снимка, алармира внукът й Тенур Мехмед. В събота вечерта баба Фатме Тасим му позвънила, че ръката я боли и сигурно пак рамото й било измъкнато.

Момчето запалило колата, взело 65-годишната хасковлийка и я отвело в Спешното отделение към МБАЛ – Хасково. Там обяснили, че се налага да се направи рентгенова снимка, но трябва да изчакат да дойде лаборантката.

След половин час Тенур отново попитал какво става, но отговор не получил. 2 часа след идването си в Спешно отделение научил, че болницата не разполага със свободна линейка, която да отиде и да вземе от къщи лаборантката. Болничните коли били заети с откарването на болните на хемодиализа по домовете. Тенур предложил да докара женатта със своята кола, но му отказали.

Спешното отделение

Фатме Тасим

Междувременно докато баба Фатме охкаше от болка, друга жена със съмнение за счупен крак се отказа да чака и си тръгна.

По-търпеливи се оказаха семейство от Войводово. Мариана Стайкова и съпругът й бяха довели снаха им, която си прискрипала ръката и дланта й бе отекла. Пред Haskovo.info те обясниха, че са в Спешно отделение от два часа и половина, но трябвало да чакат, тъй като имало по-спешни случаи от тях – жена от Орлово с порязана ръка.

Около 23:30 часа линейка докара лаборантката и за минути тя направи необходимите снимки на чакащите.

Управителят на МБАЛ – Хасково д-р Славчо Близканов обясни, че в събота лекарите са били много натоварени и въпреки това са се справили в рамките на нормата. През нощта болницата разполага с двама шофьори. В събота те трябвало да се погрижат както за болните на хемодиализа, така и да откарат лаборантката до АГО, където трябвало да бъдат направени снимки на две бебета. Едва след това са я върнали в болницата, за да поеме и тези пациенти. Близнаков обясни, че в болницата работят трима рентгенолози. Това е с двама по-малко от нужното за покриване на 24-часовите дежурства. МБАЛ – Хасково не е „Пирогов“ и въпреки опитите ни, не винаги успяваме, допълни той.

Спешното отделение

момичето от Войводово


Спешното отделение

Спешно отделение


 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

8 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
30.07.2012 15:54 15:54

Да не ти се налага да имаш нужда от спешна помощ и да трябва да чакаш. На мен ми се наложи веднъж, рамото ми беше измъкнато, ей болката е голяма. Горката жена, даже много е издържала!

Анонимен
Анонимен
30.07.2012 16:02 16:02

Ами да назначат още двама лаборанти и да дежурят 24 часа, а не да се чака линейка, която да вземела лаборанта от къщи. Това е направо лудница. Хах

тони
тони
30.07.2012 16:27 16:27

това не е спешно или бърза помощ ,това е по бързо умиране преди20дни ми се наложи да отида там със счупена ръка и чакахме също два часа да доиди ренгенолог.

АННА
АННА
30.07.2012 17:36 17:36

Kъде им е ВЪТРЕШНИЯ транспорт? Защо с линейките , които се обслужва диализата ще вземат лаборанта?
Шофьорите ли са спели или телефонистките?

nerven
nerven
31.07.2012 11:46 11:46

Samo ne dovolni ot zaplatite maykavi da e*a i kumunisti shibani

titi
titi
31.07.2012 12:13 12:13

Е,какво му е спешното….за два часа много работи се случват!Не е Пирогов,но е СПЕШНО!

zapoznat
zapoznat
31.07.2012 17:22 17:22

ku4ukov iska samo da e*e med sestrite i hi4 nemu e enia za pacientite

Анонимен
Анонимен
31.07.2012 18:04 18:04

НЕ СЕ ВАЙКАЙТЕ ТОВА С ЧАКАНЕТО Е В ЦЯЛА ЕВРОПА.ЯВНО И НАШИТЕ ЛЕКАРИ СА СТАНАЛИ ЕВРОПЕЙЦИ.НО ЛОШОТО Е ЧЕ НИЕ НЕ СТАВАМЕ ЕВРОПЕЙЦИ И СИ ТЪРПИМ ВСИЧКО КОЕТО НИ СПОЛЕТЯВА ВСЕКИ ДЕН И НИКОЙ НЕ ИСКА ДА ИЗЛЕЗЕ НА ГОЛЯМ ПРОТЕСТ ПО ЕВРОПЕЙСКИ-ПАЛЕНЕ,ЧУПЕНЕ,БИЕНЕ И ДРУГИ ЕКСТРИ,КОИТО ГИ ИМА В ЦЯЛА ЕВРОПА КОГАТО УПРАВЛЯВАЩИТЕ ИМ НАРУШАТ ПРАВАТА.НО ЩОМ ТЪРПИМ И СЕ ВАЙКАМЕ САМО ПО ФОРУМИТЕ НИКОЙ НЕ НИ ОТРАЗЯВА ЗА СЛИВА.

Back to top button