Регион

Овладяха фронта на пожара към Брягово, тръгна към полигона

ПожарътФронтът на пожара, който пламна следобед, към село Брягово е овладян и опасност за хората няма. Огънят бушува в широколистна гора между Брягово и Родопи от късния следобед и обхвана над 250 декара площ.

Четири екипа огнеборци, служители на горските стопанства и доброволци от местните хора се включиха в гасенето на пламъците. Очаква се да се включат и военни от полигона край Корен, накъдето напредват пламъците, каза пред Haskovo.info областният управител Ирена Узунова.

Причината за пожара все още не е ясна. Той е тръгнал от към село Брягово. От пожарната предполагат, че става въпрос за поредния случай на небрежност. Кметът на селото Делчо Митев заяви, че не изключва този вариант, но според него по-вероятно е причината да е самозапалване на треви от изхвърлени в гората стъкла.

Пожарът
Пожарът

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button