Хасково

Военни ще се включат днес в потушаването на пожара край Брягово

Пожарът2000 дка площ е обхванал пожарът в Хасковско. 700 от тях са от общинския горски фонд. Пожарът е приземен, което означава, че няма да унищожи дърветата, коментира началникът на Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението“ комисар Николай Вълчев.

В потушаването на пламъците са се включили 200 човека – пожарникари, горски служители и доброволци. Днес помощ ще окажат и военните. 13 пожарни коли и 6 автомобила на Горско стопанство са на мястото на пожара.

Огънят бушува в землищата на селата Брягово, Родопи и Любеново. Пламъците от към Брягово са овладени.  „Държим по 4 пожарни коли в селата Любеново и Родопи, тъй като не сме сигурни, че ще успеем да овладеем предния фронт на пожара„, допълни комисар Вълчев. 

Гасенето на огъня продължава и днес. Причината за пожара все още е не е ясна.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
пожар
пожар
31.07.2012 9:50 9:50

пак до воените опряха а после не ги считат за институция. поцял ден ходят и гасят пожари а после само по едно мерси от областа е за мерси не не търси . трябва материялни средства дами и господа никои не работи за слава вече.бат боико да отвърже кесията с дянков и да се плати на хората за извънредния труд и то солидно че без армията накаде .

Back to top button