Хасково

Отбелязват световната седмица на кърменето и в Хасково

СрещатаСветовната седмица на кърменето ще бъде отбелязана в Хасково с няколко прояви. Стартът постави днес консултантът към Национална асоциация „Подкрепа за кърмене“ Силвия Трендафилова.

Тя събра на едно място настоящи и бъдещи майки, за да обменят опит. Като домакин Силвия разказа за своите неволи и победи при кърменето, които е срещнала по време на отглеждането на двете си деца. 

Сред гостите на Силвия бе 31-годишната Венета Гаджева. Тя е майка на 4-месецно момиченце. Венета разказа как всичките й притеснения, свързани с кърменето като цяло са били свързани със страха й, че детето й не се храни достатъчно.

СрещатаПричината е, че малкото й бебче толкова много е спяло, че първия месец се е налагало да бъде събуждано, за да се храни и затова е наддало едва 300 грама. След разговор със Силвия, която й е оказала подкрепа в този труден момент, майката се успокоила. Следващият месец нещата се нормализирали и резултатите не закъснели. Момиченцето качило цял килограм. 

Световната седмица на кърменето от 1 до 7 август се отбелязва за десети път тази година. Мотото на кампанията за 2012 година е „Да разберем миналото – да планираме бъдещето“. Утре Ла Лече Лига също организира среща с настоящи и бъдещи майки, за да си поговорят отново за кърменето.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button