Спорт

Григор Димитров отпадна от Олимпиадата

Григор ДимитровХасковлията Григор Димитров отпадна от Олимпиадата в Лондон. Вчера той загуби от поставения под №13 в световната ранглиста Жил Симон с 3:6, 3:6.

Според статистиката, изнесена в официалния сайт на Олимпиадата, най-добрият ни тенисист е допуснал 24 непредизникани грешки срещу 12 на французина Симон. Григор има 58% от точки от вкаран първи сервиз и 48% – при втори.

След загубата за Григор Димитров остана надеждата, че днес заедно с Цветана Пиронкова ще получат „уайлд кард“ за турнира на смесени двойки. Това обаче не стана.

Покани получиха австралийската двойка Лейтън Хюит и Саманта Соусър, англичаните Анди Мъри и Лора Робсън, Михаил Южни и Елена Веснина от Русия и шведският дует Роберт Линдстед и София Арвидсон.

Така българското участие в турнира по тенис на Олимпиадата в Лондон приключи. Все пак Григор Димитров стана първият български тенисист с победа на Олимпиада. Това стана в края на миналата седмица, когато хасковлията разгроми поляка Лукаш Кубот с 6:3, 7:6 (4).

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button