Хасково

Започват записванията за новата ЦДГ „Ежко Бежко“ в Хасково

Детска градина, илюстрацияОт днес до 20 август родителите, които искат да запишат децата си в новата градина №4 „Ежко Бежко“ в Хасково, могат да подават документи, съобщават от общината.

Haskovo.info припомня, че решението за разкриване на новата градина бе взето на сесия на Общински съвет в края на май. ЦДГ „Ежко Бежко“ ще се помещава в сградата на дом „Надежда„.
Мотивите за предложението са, че близкият квартал „Орфей“ е достатъчно голям и детската градина там не може да обхване всички желаещи. В същото време в Дом „Надежда“ са настанени едва 9 деца при капацитет 40. Част от тях през деня посещават Дневен център за деца и възрастни с увреждания „Марина“, а другите са интегрирани в масови детски градини. Така на практика се оказва, че през деня сградата на дома не се използва пълноценно.

Новата забавачка ще отвори врати на 1 септември. Освен прием на деца, от общината обявяват и конкурс за педагогически персонал със специалност „Предучилищна педагогика“. Временно изпълняващ длъжността директор на новата градина до провеждане на конкурс ще бъде Силвия Касабова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button